Thursday, December 16, 2010

i've been tagged...!

lalalala...agak femes diri nie digelar mrs naisya oleh are'...aku di tag untuk soalan yang membocorkan rahsia diri sendiri..nak tipu boleh tak...?nobody knows...hehehe...

25 perkara fakta tentang insan kerdil ini..huk huk....

>nama penuh....rahsia...orang panggil SYA...syahirah pun boleh tapi aku lebih selesa dengan sya..tolong jangan panggil nasuha...fobia..huhu


>asal perak,,mak ayah adik beradik asal perak..tapi slang perak langsung tak tau..=)

>menetap di labuan since 2001 sampai saat ini...expert cakap sabah..oh,,lupa daratan..!=p

>anak sulung dari empat adik beradik...selang seli laki pompuan..orang tua tua panggil selang bunga...aku la bunga...wuhuuuuu....=p

>gila purple...tapi beli baju mesti hitam...nampak kiut bila pakai hitam...(sebenarnya nampak kurus)..=p

>sangat suka cincin..terutama silver,,emas putih,,stainless steel dan sewaktu dengan nya...bakal suami sila ambik perhatian,,tiap ulang tahun kawen i nak cincin ok..hehe

sumber : google image

>hanya makan sayur yang berwarna hijau...selain hijau tak makan...carrot..?no..!tak terima makanan warna putih...tauge.? kobis bunga.?no...!!tak minum susu dan yang sewaktu dengan nya...sebab warna putih jugak...soya..?milo...?dutch lady...?no..!! tapi tempe,,tao fu fa,,tauhu..makan...ok..itu pelik...=p


>sangat mementingkan struktur makanan...kuey teow tak suka sebab structure tak besar...bihun tak suka sebab structure kecik...haha


>akan pilih coklat dalam makanan...jem coklat..biskut coklat..air coklat..aiskrim coklat....=p

sumber : google image
>suka gigit kuku...dari kecik tak penah guna ketip kuku...kuku aku sentiasa pendek...haha..

>ada bantal busuk dari kecik sampai sekarang...masa darjah lima dah dibuang tapi cari bantal lain jadi bantal busuk...sampai kawen aku nak bantal busuk jugak..laki takde sebelah tak pa,,,janji bantal busuk ada...haha

>penah putus cinta tapi bercinta lagi...kekasih hati sekarang sangat baik..sangat sangat...*blushing*.=p


>orang kata aku jiwang...maybe la kot...suka lagu feeling feeling touching touching...kekasih hati cakap suka lagu putus cinta..haha..


>susah berkawan...orang cakap sombong bila first time jumpa,,tapi bila dah lama sangat best...agak malu nak tegur orang...bila jalan muka sangat serius..maybe sebab tue orang nampak sombong..betul ke..?bila bergaduh,,mustahil untuk menegur dulu...ego..!


>study di usm,,sains kemasyarakatan...jauh dari bidang awal,,,sains tulen..cita cita nak sambung master,,penuhi impian ayah...

>target nak kawen umur 26...lepas 26 tak kawen lagi aku suruh mama cari kan mana mana calon yang sesuai...haha

sumber : google image

>gila novel...boleh hasil kan satu novel satu malam...yang pasti novel cinta...=p


>dah penat nak pikir apa lagi nak bagitau...stop boleh...?


>ada masalah dengan mata sampai ke kepala...maybe kesan dari contact lens..tapi takut nak pegi check..takut dengan result..


>addict dengan mcD especially mudpie dan bigmac...oh,,,gemuk..!

sumber : google image
>sangat sensitif dengan kekasih hati...banyak terasa hati...cerewet...tapi tak pernah tunjuk bila berjumpa...selalu gaduh dalam telefon je..hehe...


>bila dapat gaji first,,nak beli DSLR...nikon terbaru..lepas tue henset terbaru...lepas tue baru pikir nak beli kereta dan kawen...wuhuuuuu...=p

sumber : google image
>lebih selesa berkawan dengan lelaki banding perempuan..sebab perempuan talam bermuka muka....tapi kekasih hati tak suka...grrrr...


>suka korea...drama,,lagu lagu....tapi tak addict...cuma suka dengar dan tengok...tak kenal pun pelakon pelakon penyanyi penyanyi tue...


>nak barang keperluan lebih dari satu..senang nak pilih...baju...kasut..seluar...cincin..tudung...=p



fuh,,,cukup 25...kalau tak cukup diam je...penat taw tak...kena tag lima orang ke...??hurmmm..

~tapir...=p
~yam..=)
~mr.nais..
~sandra
~pija..

3 comments:

AlfiE_eLmo said...

sya...apa rahsia di sebalik nasuha tue?...haaahahah....sma kita sya...ada bantal buchuk...hahahah..
waaaa....sya..master...insyaAllah...amin,,,,fighting...:)

boho (ボホ) said...

...warna sy pun coklat, cik sya suka sy x?? :P

Naisya...... said...

pie,,,masuk kan gambar bantal busuk ko.hahah...

cik boho...saya suka awak...!!!tak suka tuan awak...shhhhhh~~:p