Wednesday, January 26, 2011

ketiak aku di gigit..

apa punya tajuk entry aku pun tak tau..aku main letak je..haha...apa khabar korang hari nie..macam macam hal la kan..ada yang merungut banyak sangat meeting...ada yang merungut duit habis..ada yang mengadu wallet hilang...relax kawan kawan...itu lah namanya warna warni kehidupan..haha...aku..?biasa je...kui kui..


semalam aku mengalami sakit kepala yang agak teruk...dari bangun tido sampai la nak tido malam..semua gara gara kawan aku yang tak bagi aku telan panadol...(salah kan kawan pulak..)..padahal aku tau dia sayang aku sebab tak nak aku bergantung pada ubat...thanks kawan..mmuuaahh..haha..

makanya,,sakit kepala makin menular dalam kalangan otak otak aku...makin bulan naik,,makin laju dia bergendang dalam kepala aku..haha...dengan gigih aku pun tido la awal sebab pagi nya aku ada kelas awal gara gara ada kumpulan yang tak buat persediaan perbentangan..huhu..tepat pukul 10.00 malam aku tido..awal kan...wuuu...


bangun pagi pun awal la...nak mandi,,solat,,bersiap nak ke kelas..bersiap je makan masa sejam..belum kira masa bergolek golek atas katil sebelum bangun lagi..hehe...dengan mata yang belum bukak aku pun pegi lah mandi...

tiba tiba aku rasa gatal semacam je dekat ketiak sebelah kiri...sekali aku tengok,,ada lima bintik merah..macam bengkak..bersaiz sederhana dalam lingkungan tiga milimeter...siap aku ukur lagi ok...gatal...sangat sangat gatal sampai kan time tue aku rasa nak garu guna berus kain..haha...gambar..?gatal korang ek nak tengok gambar ketiak aku...tengok gambar dari mr. google je cukup...kot kot ada yang tak tau ketiak tue apa kan...orang kampung aku panggil armpit..haha..


aku pun cuak...binatang mana la yang gigit aku nie..mentang mentang aku tido awal plus ketiak aku wangi dan bersih,,,suka suka hati je makhluk nie nak gigit gigit ketiak aku...laki aku pun tak gigit ketiak tau.!haha...

pikir punya pikir...akhirnya...ting..!(sampai ada mentol atas kepala)...baru aku ingat..rupanya malam tadi aku tak mandi...hahahaha...!gejala tak-suka-mandi-malam-alasan-sejuk nie dah lama bertapak dalam diri aku...shhhhhh...tolong rahsia kan..hahaha...nanti dah kawen ada alasan lah aku nak ngelat dari laki aku....khamis malam jumaat je mandi....hahaha...bengong..!


dengan penuh keinsafan aku pun mandi dan sabun seluruh badan termasuk ketiak okey...lepasa je mandi penyakit sakit kepala pun datang balik...maka genap lah 24 jam aku sakit kepala..dush dush..aku hantuk kepala ke dinding toilet sebelum pegi kelas..ambik berkat kot kot hilang sakit kepala plus gatal ketiak..

pukul 7 tadi tiba tiba betis aku terasa gatal..aku pun garu garu sambil menyumpah nyamuk yang gigit kaki seksi aku..sekali aku tengok bintik bintik yang sama dengan ketiak hinggap di kaki..aku pasti bukan kerja sang nyamuk..kesian nyamuk sia sia kena maki..binatang mana lah yang noda aku petang petang nie...teeet...tue tandanya suruh aku mandi...haha...


kesimpulan nya...jangan lupa mandi malam..jangan lupa sabun ketiak..jangan pakai seksi seksi...jangan tido awal...hahaha...kesimpulan pun dah bengong..esok kelas awal lagi..harap harap ketiak sebelah kanan tak diserang...aku mandi malam okey...!chaou...!=p









p/s : en. kekasih,,sori gurau lebih lebih dengan awak...lepas nie saya tak gurau lagi ok...soriiii..:(

Tuesday, January 25, 2011

magic cup + miacup..

kali nie bukan entry lucah tapi entry pasal perempuan...pada perempuan perempuan yang sensitif jangan baca okey...lelaki lelaki gatal pun dinasihatkan tutup mata..hehe..masa aku merayau rayau ke dunia blog tadi aku jumpa la satu blog nie..salah satu entry dia agak menarik perhatian aku..jom kita kaji..huhu..

okey,,entry yang pertama pasal perempuan dan kencing berdiri...pelik kan...aku mula mula baca pun macam geli geleman je...terbayang bayang di awangan perempuan kencing berdiri...ish..!tak senonoh..!ada kawan lelaki aku pernah tanya masa kami dalam kereta yang ada lima orang perempuan..

"aku nak tanya,,kalau perempuan kencing berdiri macam mana..?tak bersepah ka..?"...dengan slang penang pekat dia tue..kui kui..aku jawab ape.."kami tak tau sebab kami tak pernah cuba.."wuuuuu~

maka hari nie aku nak jawab soalan dia dengan hujah hujah yanga aku ada...menurut info,,negara negara barat dah femes dah pasal kencing berdiri nie..siap ada RnD lagi untuk cipta alat yang boleh buat kencing korang tak bersepah..nama nya MAGIC CUP..bentuk dia macam corong yang boleh mempertepatkan pancutan korang..haha..macam nak bagi penyepak je ayat aku...



haaaa,,macam tue la bentuk dia..cara nak guna pun dah di explain kan di atas..aku pun terbayang bayang la kan macam mana la benda nie berfungsi..tak melekit lekit ke tangan korang pegang corong tue..hak hak hak..

aku ada pernah dengar orang cakap dulu dulu..perempuan kalau kencing berdiri tak lawas..maksudnya air kencing tue tak keluar habis..hahaha..merepek la..aku rasa aku nak cari la benda nie dekat 7eleven ke...kedai mamak ke..boleh aku bawak jalan jalan letak dalam handbag..mana la tau jalan jauh tiba tiba nak terkencing...time tue pulak takde toilet,,yang ade semak samun je..takkan la korang nak mencangkung dalam semak tue,,gatal pulak ehem ehem nanti..so jalan selamat guna lah magic cup..!wahh..!iklan..haha...agak agak emergency sangat takde benda alah nie,,guna ke kertas saman tue gulung gulung jadi magic cup..haha..


macam seronok je perempuan perempuan nie kan...dekat public pulak tue...kalau la ada dekat malaysia,,habis makcik makcik balik pasar bawak udang ikan segala beratur nak kencing kat sini..haha..

habis cerita pasal benda merepek nie..aku pun jalan jalan lagi dekat blog beliau..jumpa pulak satu lagi alat pelik untuk perempuan..menarik..huhu..nama nya miacup..bukan mia sarah yang comel tue ok...!aku bagi penyepak nanti..haha..mia cup nie macam sejenis cup yang boleh digunakan pada masa perempuan haid atau omputih panggil period..huhu..

cuba korang bayang kan...(bayang kan lagi),,korang mula mula baligh atau datang haid pada umur 12 tahun...sekarang umur dah 22 tahun..sepanjang tempoh tue,,berapa ribu dah korang labur kan beli tuala wanita atau pun pad..?sebulan sekali pulak tue..dah tue,,pakai buang...kalau la pad tue boleh basuh....sepuluh tahun guna sehelai je..haha...geli geli..!

maka,,atas kekreatifan orang orang barat yang dah tak tau nak reka apa,,dorang pun pegi la reka benda nie yang boleh mengubah hidup anda..eceh..!cakap banyak pun tak guna..korang tengok gambar je la...


macam macam warna..menarik kan..haha..ada dua bahagian...bahagian cup dan bahagian penarik atau pemegang...

bahan nye kalau tak silap aku daripada getah..getah jenis apa korang pi tanya mr. google..hehe..cara pakai..?jom jom aku ajar...ready semua..haha..


nape aku cakap jimat...sebab benda alah nie boleh basuh..pastu korang kering kan...pastu pakai balik..haaaa...so beli la banyak banyak arna macam korang beli inner cotton dengan shawl cotton tue..haha..merepek..bayang kan,,kalau ade banyak banyak warna kan menarik..hahaha...bengong..!


nie pulak cara nak basuh miacup nie..nak jaga pun mesti teliti macam korang jaga contact lens tue..huhu..aku tetap terbayang bayang macam mana benda nie berfungsi yang buat kan dia tak bocor,,tak tercicir ke..tak sakit ke..tak geli ke...haha...lantak korang la nak cuba atau tak..bagi aku,,,biar la aku labor duit beribu ribu beli pads tue daripada aku pakai benda merepek nie...tak pasal pasal tenggelam ke dalam ehem ehem,,tak kawen aku..hahaha..daaa~ ^_^










p/s : kepala sakit dari pagi pikir dua benda nie..haha..

Monday, January 24, 2011

bestnya peluk peluk

haaaaaaa,,gatal..!peluk peluk apa tue..?kui kui,,saje je nak gempak..takde modal nak menulis nie..mana semua idea..?beku bersama diri aku yang bertapa dalam bilik dari hari khamis sampai isnin tak tengok dunia..nie la kerajaan bagi banyak sangat cuti..usm pulak tak bagi aku kelas hari jumaat dengan isnin...dah macam katak bawah balang ikan dah aku dalam bilik nie..huhu..


apa berlaku sepanjang cuti panjang nie?khamis - aku keluar dengan member lelaki berdua pi tengok movie hantu 3D...akibatnya encik kekasih merajuk sakan...susah jugak bila lelaki merajuk nie ek..aku ingat perempuan je gedik nak merajuk bagai..rupanya lelaki lagi extrem..haha..tapi,,keadaan berjaya dikawal...tengok orang la..guna kan ilmu memujuk yang aku dah ajar kat korang tue..komfem berhasil..hehe..


jumaat - niat untuk main boling dibatalkan sebab aku sangka aku sorang je yang gian nak main..akhirnya dapat berita mereka main boling...grrr,,aku kempunan..jom teman hamba main boling jumaat nie..(khas buat pn. awak)..;p
sebenarnya pembatalan boling dibuat atas sebab kesihatan...oleh sebab kena marah oleh encik kekasih maka saya demam esok nya..(demam sikit je,,ngada ngada)..=p

 
sabtu - pagi penuh dengan aktiviti (aktiviti la sangat)..aku kecewa tak join budak budak major aku pegi hiking dan bermandi manda...takpe,,lepas nie aku pegi sorang sorang tak nak ajak korang...(mood jeles)..wuuu~

petang nya nak pegi pasar malam yang terletak lebih kurang 500 meter dari hostel..tanya kawan semua tak nak pegi..maka dengan keinginan nak makan rangka ayam plus jagung bakar,,aku redah sorang sorang jalan kaki..agak terasa bila tengok orang lain berkawan..terasa diri aku takde kawan di usm nie..sangat sensitif ok...!huhu..

malam nya terkejut dengan berita pemergian bonda seorang sahabat yang berada di perantauan...mengalir air mata aku..semoga roh bonda beliau dicucuri rahmat..dengar cerita dia balik dari jepun hari tue jugak..semoga tabah..huhu..


ahad - hari lepak sedunia...dari pagi sampai tengah malam terbongkang atas katil layan movie duploh episod habis dalam masa satu hari...movie online pulak tue,,yang bukan senang nak loading..huhu..makan pun masak je dalam bilik..punya pemalas nak keluar bilik..nasib baik toilet dekat luar,,kalau tak........hehe..=p

isnin - kelas hanya ada satu iaitu malam pukul 8.30..maka siang harinya merajin kan diri baca reading untuk persediaan sebelum hari makin tua...hari je yang tua,,aku maintain..kui kui..menu tengah hari megi...minum petang roti kering cicah 4 in 1 kopi pracampuran kacip fatimah..untuk tenaga dalaman...haha..


maka,apa kaitan dengan peluk peluk nie..aku cuma nak bagitau sepanjang cuti tue aku peluk si 'dia'..rindu la..sejuk sejuk lagi..bantal busuk aku terpaksa di-anak-tiri-kan..di sebab kan encik kekasih marah aku,,aku pun jadi takut nak cakap apa apa..yela,,dah buat salah banyak kali..

nie la si 'dia'..hehe







p/s : sori yer encik kekasih...=p

Saturday, January 22, 2011

tabah lah sahabat..

bila dugaan datang tanpa di duga..
segala kekuatan yang ada di bawa bersama..
kita hamba hanya mampu berdoa..
agar segala nya tenang di sana..


Allah tahu hamba Nya mampu terima dugaan itu..
berat mata kami memandang..
berat telinga kami mendengar..
tapi kau sahabat..
sangat tabah di sana..

berdoa lah sahabat..
agar dia tenang di sana..
doa mu amat diharapkan..
yang menjadi harta kepadanya..


aku tak dapat bayang kan jika aku di tempat mu..
boleh kah aku setabah itu..
tapi engkau mampu..
ceria wajah mu dulu tak pernah menampakkan kesedihan..
aku bangga dengan itu..

sahabat..
kami sedia bersama sama menempuh kesedihan ini..
kami sedia menadah telinga mendengar rintihan..
kami sedia menghulur bahu menitiskan air mata..
kita tetap bersama sama menempuh dugaan walaupun kita jauh..



semoga kau kuat sahabat..






p/s : Ya Allah,,berikan dia kekuatan...kami hamba Mu yang lemah...

Monday, January 17, 2011

best best best..!!

hello hello...kali nie nak share dengan korang something yang menarik...layan~

nie video dari hayad lagu pilihanku..ini pun bagi aku best..kalau bagi korang tak best diam diam...tak nak dengar tak payah dengar...hehehe...

video

*kau buatku bermimpi
auramu ku rasai
dekati dan dampingiku
jangan kau malu-malu

**hatiku berkata
kau dengan aku kan bersama
mari kita berkawan
jangan kau malu-malu

ulang * dan **

aku bukanlah lelaki terhebat
tapi ku rasa pasti kau kan dapat
seluruh jiwa dirimu untukku
yang pasti buat kamu gila bayang

jangan kau lupa sms dariku
jangan kau malu
luah isi hatimu
aku yang menanti
selalu ku merindu
kau yang di hati jadi pihanku

***ku, kan jadi teman dalam hidupmu
ku yakin kisah kau dan aku
walau hujan dan panas mengganggu
kau jadi pilihanku

****kau, kau yang sempurna dari hatiku
ku yakin kisah kau dan aku
walau hujan dan panas menggangu
kau jadi pilihanku

Berdua,
tidak semesti bercinta
ku tahu kau dan aku bersama....

ulang *** dan ****

jadi pilihanku, ohhhhh.
kau jadi pilihanku...







p/s : comel je yang sorang tue...aaauuummmm..!=p

Friday, January 14, 2011

madu itu manis..

sapa tak kenal madu..?alaaaaa,,madu yang manis warna kuning keemasan tue...sedap kan..manis je...

nie la madu..
tapi hari nie aku bukan nak cakap pasal madu nie...aku nak cakap pasal madu yang satu lagi...senang cakap poligami....haaaa,,,topik panas nie...hehehe...

kaum perempuan,,sanggup kah anda dimadukan...?sapa sanggup angkat tangan...hehehe..aku..?tak sanggup la aku...prinsip aku buat masa nie,,kalau la si dia ada orang lain yang dia anggap dia sayang...aku akan mintak dia buat pilihan...aku atau orang tue..aku tak nak dia nampak tamak di situ...nak dua dua..melampau...huhu..


bayang kan...masa bercinta atau omputih cakap couple kan,,si dia dah buat hal..pasang skandal sana...skandal sini..boleh kata lima belas negeri di malaysia nie tiap satu negeri dia ada skandal...sanggup korang nak hidup dengan dia sampai mati..?tue belum kawen,,kalau dah kawen apa la nasib korang dan anak anak...ish,,takut bila pikir...

memang,,aku setuju bila ada yang cakap dia sayang sangat kat mamat tue..tapi cuba pikir,,korang bagi 300% sayang korang tapi dia bahagi dua,,tiga,,empat untuk bini bini dia yang lain...lepas tue cuba bayangkan dia dengan bini bini dia bermesra macam dia dengan korang..arghhh...dush dush dush..!!


sebab tue wanita yang sanggup bermadu dengan redha dijanjikan payung emas di akhirat kelak...betapa di sanjung nya wanita ini...tapi,,,kuat kah iman kita nak menanggung semua itu...jangan separuh jalan menyesal sudah...huhu..

ok,,kita tengok dari perspektif yang lebih dalam okey...islam membenarkan lelaki berkahwin lebih dari satu adalah untuk bagi peluang kepada kaum wanita mendapat tempat perlindungan,,kasih sayang dan nafkah...kan aku dah pernah bagitau..kadang kadang rezeki tue datang dari isteri dan anak anak...so kalau isteri dua,,tiga,,empat,,,maka rezeki pun berganda ganda la..?huhu...


bayang kan jika poligami tak di benarkan dalam islam..kita jangan pikirkan nasib bermadu,,tapi cuba letak kan kita di tempat wanita yang tak bersuami...haaa...sayu je kan...lelaki dah semakin kurang di dunia nie..apa lagi lelaki soleh..so mari lah kita buka minda,,buka hati terima poligami....ece..!haha..

ada kata kata dari satu artikel yang aku baca mengatakan macam nie.."Apakah nasib isteri jika Islam tidak membenarkan poligami, sedangkan suami ‘hendak’ sesuatu yang tidak mampu dipenuhi oleh isteri. Antara kehendak itu ialah kecantikan, ingin zuriat, status, isteri tidak mampu menjalankan tanggungjawab dan sebagainya. Suami terpaksa membuat pilihan sama ada terus bersama isteri yang tidak mampu memenuhi keperluan atau menceraikan isteri dan kemudian mencari wanita lain."

maknanya kita belum cukup sempurna untuk tunaikan tanggungjawab sebagai seorang isteri...maka apa salah nya bagi peluang pada suami untuk berkahwin lain bagi memenuhi keperluan yang kita tak mampu tadi..huhu..


dalam poligami,,yang paling penting bagi lelaki ialah adil..jangan ingat perkara nie senang..lelaki selalu cakap dia boleh berlaku adil bila berkawen lebih dari satu,,,tapi bila tiba masa,,walau pun kecik tetap dianggap tidak adil..bukan je duit,,harta,,nafkah yang kita perlu adil..itu yang jelas di mata kita..tapi hati...?hati pun kena adil pada isteri isteri kita..perasaan sayang pada semua isteri tue kena sama...mampu ke..?tanya lah hati masing masing wahai kaum lelaki..hehe..


tue la serba sikit maklumat tentang poligami..terpulang pada korang nak menilai..sama ada korang rela dimadukan atau tak...sama ada korang mampu berlaku adil atau tak..pandangan aku tetap sama...pilihan di tangan si dia..aku tetap tak sanggup dimadukan...huhu...






p/s : puan awak,,,pikir elok elok nye...=p

Thursday, January 13, 2011

cincin...

hola...sapa tak tau cincin tue apa..?kalau tak tau lepas nie ketuk bilik aku..aku kasi tunjuk korang cincin tue apa...hehe...nak kongsi sikit sejarah cincin nie..mitos atau fakta aku pun tak tau..layan je la..lecturer aku yang cerita kan..

masa cincin diwujudkan..nak decide la nie,,jari mana yang sesuai diletak kan cincin nie kan...maka yang mula mula menjawab si ibu jari..


"aku la yang ptut pakai cincin tue,,sebab aku ibu...dah la aku ibu,,besar pulak tue...dah besar,,pendek lagi...kalau di hiaskan dengan cincin kan cantik.."

si telunjuk pulak menjawab.."eh,,mana boleh..aku yang patut pakai cincin tue..sebab orang salalu tunjuk guna aku..so kalau pakai dekat jari aku...nak tunjuk pun nampak lawa je..."

jari hantu atau jari tengah pulak tak puas hati.."aku la yang paling layak..sebab aku di tengah tengah...kalau orang marah orang selalu angkat jari aku..maka bila ada cincin kan lawa..."

si jari kelingking pulak menyahut dengan suara yang comel je..."aku la yang terbaik pakai cincin tue..sebab aku kecik..comel..kalau aku pakai cincin tue kan lagi comel.."

jari manis tak cakap apa apa...biar kan je jari jari lain bergaduh...lepas di tanya kenapa jari manis tak cakap apa apa,,dia pun menjawab...


"aku tak seperti jari jari lain..bila orang tunjuk bagus orang angkat ibu jari..bila nak tunjuk something orang guna jari telunjuk...bila marah orang angkat jari tengah..jari kelingking pulak comel...aku tak tau nak bagi lasan apa supaya aku dapat pakai cincin tue.."

maka,,lepas si jari manis menjawab macam tue,,keputusan nya jari manis la yang dapat pakai cincin tue sampai la sekarang..hehehe...=p

tue hanya cerita...Rasulullah berpesan pada Saidina Ali bila hendak berkahwin dengan Saidatina Fatimah supaya memakai cincin di jari manis dan jari kelingking...jari tengah dan dari telunjuk ditegah kerana ia menyamai cara kaum Nabi Lut berhias..kaum Nabi Lut adalah kaum yang dilaknati oleh Allah kerana derhaka...


untuk lelaki,,cincin emas sahaja yang dibenarkan dan wanita cincin emas...kalau suasa..?suasa jugak haram sebab dalam nya ada campuran emas...emas putih..?nama pun sudah terang terang ada perkataan emas,,maka hukum nya sama dengan emas kuning..

menulis sesuatu pada cincin...macam trend sekarang kan ukir sesuatu pada cincin..mengikut hukum adalah harus..sebab Nabi Muhammad pernah membuat cincin perak dan mengukir Muhammad Rasulullah pada cincin tue..sebaik nya kita menulis sesuatu yang baik pada cincin tue macam zikrullah..


memakai cicncin sebelah kiri adalah lebih baik...tapi tak jatuh hukum makruh kalau kita pakai sebelah kanan...yang lebih afdal kita pakai cincin di jari kelingking seterusnya baru jari manis..

tue la anatar info pasal cincin yang aku dapat dari sini dan sini..harap dapat bagi info pada kita semua..=)






p/s : tak sah pegi kelas tak pakai cincin...macam tak lengkap...=p

Wednesday, January 12, 2011

terasa tenang

woha...sapa kata ada pasangan hidup menyusah kan...?aku kata macam tue...hehehe...tak la...pasangan hidup menenang kan...hehehehe...gatal sikit...

pernah tak korang alami masa susah..?of coz pernah kan..masa esaimen berlambak..masa gaduh dengan kawan..masa takde tempat mengadu..masa duit ada masalah..tiba tiba datang si dia tenang kan semua tue..even masalah tak selesai tapi korang rasa tenang je bila ada si dia...huhu


sebab itu wanita di cipta sebagai peneman hidup lelaki..wanita mampu mengegar dunia..mampu menjaga semua keperluan lelaki..macam tue jugak lelaki..wanita tak kan dapat teguh kalau takde lelaki di belakng yang bagi sokongan...setuju..?bagusss...=p

ada orang cakap,,isteri dan anak anak sumber rezeki..bukti pun banyak di sekeliling kita...dari si lelaki takde kerja tetap...gaji tak tinggi...lepas kawen rezeki murah...ada orang tawar kan kerja..macam macam lagi la kan..itu lah kuasa Allah..kalau itu jodoh kita...lari la ke hujung dunia pun,,tetap itu lah jodoh kita..eceh..!

nanti kalau aku kawen,,aku harap aku dapat masak hari hari dekat rumah...aku harap jugak husband aku hari hari makan dekat rumah walaupun dia marah aku...sebab air tangan isteri mampu lembutkan hati suami...huhu..


buat masa sekarang,,selain family,,aku banyak mengharap pada si dia..kadang kadang tak semua perkara kita boleh bincang dengan family..ada yang malu,,,segan segala kan...bila aku rasa tertekan dengan perangai orang sekeliling aku,,bila aku punya masalah study bertimbun timbun..bila duit dah habis tapi malu nak mintak ayah...dia la yang banyak bagi semangat...walaupun dia tak tolong marah orang orang yang berperangai tue,,walaupun dia tak buat kan esaimen yang berlambak tue,,walaupun dia tak bagi duit ptptn dia kat aku,,,kata kata semangat dia cukup buat aku lupa kejap masalah tue...hebat hebat...terima kasih awak...(tssk,,,kesat air mata)


masuk tahun 2011 umur aku pun meningkat...aku rasa sekarang bukan masa main main lagi...sapa rasa nak mempermainkan aku,,lupakan...aku nak serius dalam semua hal..aku tak nak kecewakan parents aku...tak nak kecewa kan diri sendiri lagi..dan tak nak kecewakan dia..dah terlampau banyak aku buat dia kecewa..sedih dengar esakan dia semua sebab kesalahan aku...jahat nya aku tapi dia masih terima...aku rasa bersyukur ada dia...dan aku harap parents aku dapat terima dia dan tau yang aku memang serius...(dapat kawen awal ok gak..hehehe)..=p

tentang kawan kawan,,dorang datang dan pergi dalam hidup aku..mungkin aku takde kepentingan dalam hidup dorang....tapi dorang lah yang buat aku rasa lebih matang..segala perasaan yang ada masa berkawan buat aku makin berfikir jauh...segala baik buruk aku terima..hidu mesti ada warna..tak kan nak hitam putih je kan...hehe..


entry merepek petang nie dah siap..mood berubah ubah dua tiga hari nie...biasa lah hormon perempuan kan...jangan hormon tak stabil macam orang tue sudah..weeeeee....peace...daaaa...^_^v








p/s : awak,,terima kasih sebab ada dengan saya...i luv u..=)

Monday, January 10, 2011

saya + dia = 2 tahun.=)

hai hai hai...monday blues semua kan...mentang mentang malam tadi tengok AJL tergolek golek tak puas hati ana rafali menang,,hari nie korang malas nak pegi sekolah ye..tak nak komen pasal AJL..korang baca la dekat blog blog gosip selebriti..banyak cerita menarik...hehe..


10.01.2011...saya dan dia dua tahun...wawawawa...macam dah lama..rupanya baru dua tahun..huhu..umur muda lagi..study tak habis lagi...duit sendiri takde lagi..ptptn tak bayar lagi...kerja tak komfem lagi...jangan berangan nak kawen sya..!hahaha..dua tahun sama dengan 730 hari tue sangat panjang...sepanjang tempoh tue macam macam hal yang jadi..konflik sana sini..tak matang lagi kot...aku nak baiki...nie mesej untuk kekasih hati aku...korang tak yah baca..hehe..=p

"cha"..(aku dengan dia je yang paham)
dua tahun dah 'cha',,macam lama sangat sudah kan..
macam macam jadi sepanjang tue..
tapi kita tetap bertahan kan 'cha'..


'cha',
thank you sebab sanggup bertahan dengan perangai saya yang macam hantu nie..
hantu kalau jumpa pun takut..hehe..
sanggup sabar dengan maki hamun saya..
sanggup maaf kan semua salah saya yang besar besar tue...awak baik la 'cha'..hehe..

cukup la tue...tak nak aku tulis banyak banyak...yang lain korang tak payah tahu..dia tahu jugak tue nanti..hehe..aku tau korang lagi banyak pengalaman dari aku...so ajar la aku kalau ada yang tak betul...aku susah nak tunjuk perasaan sebenar pada sapa sapa pun..kalau aku marah,,aku boleh bercakap dengan orang tue lagi...so bila dengan kekasih hati pun aku macam tue..sebab tue dia rasa tak dihargai kot..betul ka 'cha'..?hehe..

sekarang aku agak sibuk nak save gambar gambar dalam folder picture aku..bersepah sepah macam almari baju aku..hehe...nak save tarikh tarikh birthday dalam reminder...yela,,,fesbuk kan dah nak tutup kedai..lepas nie kita lepak dekat tempat lain la pulak...balik kepada frenster ke..?tweeter ke..?tak pun kita ramai ramai meriah kan blog aku nie...mai mai sini baca entry merepek cek..hehe...tengok je la nanti kan..fesbuk dah tutup ni ok la jugak...takde la korang hadap depan laptop 18 jam tengok status orang lepas tue like...baik korang duduk dekat library baca buku..dapat jugak skor pointer bagus semester nie..eceh...!nasihat untuk diri sendiri tue..hehe...


dah dah,,kata azam baru nak study,,nie duduk mengadap laptop lagi pehal...ok ok...till then...bubye..=)







p/s : sori 'cha' takde hadiah ulang tahun..thanks for everything..suka tengok bunga ros kat atas tue.."we have been together for 2 years...woha..!=)

Saturday, January 1, 2011

1.1.11...

SELAMAT TAHUN BARU 2011...!!=)


bak kata kawan aku di fesbuk....tiada yang istimewa tentang kalendar masihi....setuju...?aku setuju...wah...!masuk tahun baru masihi punya semangat..dari malam sampai bagi duk berazam macam macam...nak kumpul duit la..nak hepi dengan pakwe la...nak study elok elok la...masuk tahun 2011 semua orang ingat....

cuba tanya kalendar hijrah...korang ingat hari nie berapa muharram...?tahun hijrah ingat...?tengok la betapa kita bangga canang sana sini masuk tahun 2011..kalendar islam pun tak ingat...jangan macam tue okey...seimbang kan keperluan kita...=)

cerita pasal tahun baru nie,,tarikh punya main lawa lagi...1.1.11..nak nak pulak ada yang kawen hari nie kan...hantaran pun tak nak kalah...11,111.11...sebelas sen tak tinggal...haha..semua nak pilih yang lawa untuk kenangan sampai tua...yang penting hati dan doa kita moga kekal....selamat pengantin baru..hehehe...


masuk tahun nie umur pun makin naik...21 wei..!!macam tak pecaya dah tua...tapi pikir balik ok jugak...boleh kawen cepat....wahahaha...

semoga apa saja yang kita tinggal kan tahun 2010 jadi pengalaman dan pengajaran untuk kita....jangan pandang belakang lagi..jalan terus...!hehe

azam 2011 plak jangan semangat time 1 haribulan nie je...esok dah lupa...azam tahun nie nak bangun awal hari hari solat subuh....hari nie berjaya..esok,,pukul 12 jugak baru nak bangun..hampeh..=p

aku harap blog aku nie semakin berjaya dengan cara penulisan aku...budak masih belajar..pelan pelan takpe...fighting...!!=)








p/s : tak sabar nak balik penang...;p