Monday, October 25, 2010

geng helmet...!!

assalamualaikum...dah lama x tulis blog ne....huhu...pagi ne mood aku tiba2 rindu dekat kawan2 sekolah dulu..so,,korang baca je la ape yang aku merepek ne ek...

menurut pendapat aku,,ke mana saja kita pegi kita mesti jumpa macam2 jenis orang kan,,dan yang pasti semua takkan sama dengan yang sebelumnya...aku akui semua tue,,tapi at least kan,,aku mengharapkan kawan yang seakan sama..huhu..korang mesti tak paham ape maksud aku..aku pun tak paham...


aku sebenarnya rasa tertekan yang amat sangat duduk dekat usm ne..korang bayangkan,,takde sorang pun kawan sekolah aku yang satu U dengan aku...hurm,,bukan aku nak cakap aku tak bersyukur study dekat sini,,tapi bila aku perlukan kawan,,aku macam takde kawan..memang la ramai yang aku baru kenal kat sini,,tapi takkan sama dengan kawan sekolah..huhu...


entry nie aku buat khas untuk GENG HELMET ..aku rindu kamu semua..!!hahaha...korang blurr ke geng helmet tue ape..??ok,,aku akan ceritakan..=D


ok,,,ini lah geng helmet aku....nampak ayu je semua kan termasuk aku...ngeh3..nak taw kenapa kitorang gelar geng helmet..kisahnya,,kami keluar "outing" ke satu-satunya mall terbesar di labuan,,ujana kewangan atau UK..huhu..tengah syok2 jalan ada pulak geng2 lelaki bergaduh di dalam UK tue..kalau tak silap aku satu kumpulan tue bawak helmet nak gaduh dengan satu kumpulan lagi..maka,,disebabkan situasi itu berlaku depan mata kami,,maka kami pun ambik la gelaran geng helmet tue sebagai nama...(macam sejarah melaka pulak..hehe...)

kitorang terdiri daripada 5 orang ahli...yang baju biru tue wani,,asal beaufort sabah...yang baju merah tue aku,,dari perak..hehe...yang tengah pija,,dari labuan...baju hitam gee dari sipitang + kelantan + melaka kot..hehe..jangan marah gee...=p yang hujung sekali paling ayu antara semua,,bai,,lawas sarawak...see,,unik kan..??semua ada karakter masing2,,yang kuat tido,,yang pandai,,yang susah nak kejutkan,,yang banyak peminat..hehehehe...tapi yang menarik,,kami semua minat suju atau super junior...=)


disebabkan kami sekolah asrama,,maka pergerakan agak terbatas...oleh itu,,kami suka buat kerja gila...hehe..kalau hari sekolah memang kami selalu berkumpul sambil bergosip time prep..huhu...zaman kanak-kanak betul..bila masuk hujung minggu datang la gila masing-masing especially hari ahad yang free...habis je sembahyang subuh kitorang pun siap-siap pegi brekfes...bihun sup..menu kekal hujung minggu.kami je la yang meriahkan dewan makan hari ahad tue,,bila datang gila mintak sampai 2 mangkuk..=p

habis je brekfes,,kami melawat kawasan sekolah sambil menggilakan diri..hehe...gelak2 macam nak terkeluar isi perut...sampai je gate semua pakat pujuk pak guard nak keluar ambik angin kat pantai...depan sekolah kan pantai...huhu...bile pak guard cakap ok je,,terus jadi monyet keluar hutan..haha..kitorang main air sampai la berpeluh-peluh dan bermasam-masam..hehe...dah puas,,balik bilik buat kerja masing-masing...huhu...memang best..

yang pasti,,semua memahami walaupun kadang-kadang ade yang tegang sikit,,tapi masih lagi makan sama-sama..best tak terkata dengan dorang nie..sekarang masing-masing ade haluan yang tak sama...wani dekat UMS...aku USM...pija dah ke france...gee UTM,,bai UMP...kami sangat terpisah,,tapi tak pernah putus talian...huhu...=p

kepada geng helmet,,,aku sudah buatkan entry untuk kamu ne,,,jangan jeles dengan entry aku yang lain...hahaha....harap kita dapat jumpa balik and tengok keadaan masing2 yang semakin membesar...hehehe...miss all of u....love u all....









p/s : napa love tue pink..err,,,xpela...geng helmet suka pink.hahaha...=D

4 comments:

Mlle Pija said...

hahahahaaa. syaaaa ! sumpah ak rindu wehh. sumpahhhhh !! hihihi

p/s sejak bila geng helmet suka pink ni? haha.

Naisya...... said...

aku pun rindu..mengalir air mata wat entry ne..(geng helmet nanges ka..)hahaha...

geemah said...

terima kasih.....:)))))))

baizura said...

omo ! otuke ! hahaha..dh la lagu ni bkin sdih...time2 bnyk keja ni lagi mengalir ow air mata ku...sob3.. rndu sma kmu suma...:)

rndu mo bt aktiviti2 yg best2 sma kmu suma..rndu soto 'pd' jgk..huhuu