Sunday, November 21, 2010

jawab jangan tak jawab...

disebabkan aku kebosanan dan dalam masa yang sama aku telah di tag oleh mariam...maka,,jom sama sama jawab soalan merapu kali ini...kalau soalan nie masuk exam pun ok...wuuhuu...;p

1. apa benda penting dalam hidup korang?

-hurm,,,of coz la duit,,,duit,,duit...hahaha...pada lelaki lelaki di luar sana,,sila ambil perhatian..sapa ada duit boleh masuk meminang...wahaha...!:p

2. benda terakhir yang korang beli guna duit korang?

-batu nisan...wah..!kalau ada sampai masa aku,,aku nak duit yang aku pernah ada korang belikan batu nisan...huhu..

3. dimanakah tempat korang akan langsungkan perkahwinan korang dan temanya?

-aku memang demand...so aku nak kawen atas kapal..temanya air-air-atas-kapal...semua yang datang kena pakai swimming-suit...pengantin jadi duyung dan dugong...hahaha...ok tak idea aku..?=p

4. adakah korang sedang bercinta sekarang..?

-secara jelas nya ya...tapi tak bermakna borang dah habis...teruskan mengisi yer...aku masih lagi boleh memilih....wahahaha...!!(mr. N,i'm just kidding..)..*cuak-cuak*

5. berapa lama korang akan mencintai kekasih korang..?

-selagi ada hayat..??hurm,,no,no,no...selagi dia sayang aku la...kalau dia dah tak sayang aku pun tak nak sayang...lalala...(awak sayang saya kan...?)=p

6. dimanakah korang selalu jumpa kekasih korang..?

-paling kerap dalam ruang chat...kedua kerap dalam mimpi..hahaha...agak susah ye nak jumpa atas sebab sebab yang tak dapat dielakkan..huhu..;p

7. buku/novel/majalah terakhir yang dibeli..

-Ilham Hati,,tulisan Damya Hanna...peminat damya hanna gila gila...eh2,,bukan damya hanna yang gila,,aku gila dia..huhu...buku...?semester nie aku tak beli buku pun..hebat tak..?majalah..?tak minat...huhu...


8. apakah nama penuh korang..?

- naisya sya...hehehe...nama surat beranak senah binti sendut...nama i/c SYAHIRAH NASUHA MOHD KAMAL...hahaha...=D

9. antara mak dengan ayah,mana korang lagi mesra..

-dengan mak aku boleh bergelak ketawa sampai keluar air mata,,isi perut semua...dengan ayah lebih pada hal hal serius...tapi aku selalu buat lawak biar jadi tak serius..hehe..

10. namakan orang yang betul betul korang nak jumpa dalam hidup korang...

-aku nak jumpa seorang abang...sebab aku anak sulong..takde abang,,so kalau boleh aku nak jumpa dengan seorang abang...wahhhh...!;p

(bila nak habis nie,,aku dah penat..=_=")

11. adakah korang basuh baju korang sendiri...

-habis tue sapa nak basuhkan..?ingat aku kaya nak upah maid basuhkan spender aku..haha...aku basuh baju sendiri mula dari sekolah menengah...tue pun sebab sekolah asrama...kalau tak...hempeh..hehe..=p

12. dimanakah tempat yang betul betul korang nak pergi..?

-nak pergi mekkah...pastu dari mekkah ke paris...pastu ke seoul,,pastu medan...pastu labuan.....eh,,banyak la pulak...satu je ke...?(lantak la...aku yang jawab..huhu..)

13. pilih salah satu, peluk atau cium..?

-aku pilih peluk...sebab peluk boleh buat kita rasa tenang dan selamat....tapi,,kalau dengan husband aku pilih dua dua...!!gila apa,,lepas peluk peluk korang stop macam tue je...??(ok ok,,stop sya..!)*aauummmm*...=D

14. beritau tiga benda tentang orang yang beri tag..

1) happy-go-lucky..
2) peramah
3) lasak..=)

15. lima benda yang paling disayangi dalam hidup korang..

1)handphone
2)laptop
3)hadiah hadiah dari dia
4)gambar gambar kenangan masa kecik sampai sekarang
5)anggota badan aku...(boleh ke..?)=p

16. lagu yang paling anda suka dan selalu dengar..

-aku selalu tukar tukar lagu,,kalau best pada aku,,aku akan dengar lagu tue je...yang lama jadi boring..huhu...buat masa sekarang,,,lagu dalam blog aku la paling kerap aku dengar..meaningful..huhu..=p

17. bila tarikh lahir dan kat mana korang sambut tahun lepas..

-tarikh lahir korang pegi check dekat jabatan pendaftaran..aku tak ingat...hahaha...tahun lepas sambut dekat penang dengan si dia sebab birthday kami beza sehari ja..wuuhuuu..=p

18. lima rakan blogger yang korang nak tag..

1) alfie
2) patung boho
3) sandra
4) si dia
5) pija

oh..!penat aku jawab soalan nie...jangan lupa keluarkan dalam exam..huhu...

5 comments:

san said...

huhu...ada jg nma aku kt c2..sob3(terharu aku)..
sya,best x ilham hti 2??msa ada promotion novel kt cni,yg 2 plak abis dlu..x smpt aku nk grab..dh la cni xda source of novel..
ko bg komen sket novel 2..

mariam said...

haha..lagu blog ko ni mmg bez sya..
lagu apa ni?? bg aku tajuk nya..mau donlod ni..hehe

AlfiE_eLmo said...

hihihi...lucu nya....terutama...senah binti sendut...hihihi.....nama i pown ada...wiwiw~~...xoxo sya.....bha...lakas2 tah kmu org muleh...nnti lepak...:)

Naisya...... said...

san..novel tue besttttt.....!!!!!!tau la damya hanna kan...pasal isteri yang jahat hilang ingatan terus jadi baik pada husband dia yang maw balas dendam pada dia...wahaha..paham ka..?beli san..p mph..=p

yam,,,lagu eren ft romi-pelengkap hidupku...best2..ada lagi,,eren-takkan pisah..waaahh!=)

pie,,jgn ko bising2 senanh binti sendut tue..malu aku..hahaha..sabar pie,,kumpul duit dulu cni..hehe..=p

san said...

ok sya..tq 4 d info..
x sbr mo grab dia..=)