Thursday, November 4, 2010

selamat tinggal atok~~

perginya nenek tercinta pada tanggal 29 oktober 2010,, 9.28 malam di hospital majung pada usia beliau 70 tahun.. luluh semangat aku dengan berita nie..kami panggil atok,,maybe korang panggil nenek korang "nenek" kan...

 gambar kenangan ayah bersama atok di perlis..

lepas menderita sakit dalam lebih kurang sebulan,,akhirnya atok pergi menyambut seruan Illahi...atok di sahkan sakit advance hypetoma pada hari raya ketiga,, lepas pakcik bawak ke hospital pakar... doktor cakap dah takde cara nak selamatkan sebab dah masuk stage teruk..merebak ke hati..kanser hati..aku ada baca satu artikel nie,,dalam artikel tue bagitau punca penyakit nie adalah daripada hipetitis B,,kalau tak di suntik vaksin jadi die akan merebak ke hati..

selama 2 minggu lebih mak aku jaga atok aku dekat kampung..hujung minggu sebelum dia meninggal aku ade balik kampung tengok keadaan dia..hari isnin mak aku sms bagitau atok masuk hospital sebab badan sangat lemah.. hari jumaat pagi mak aku sms lagi bagitau atok dalam keadaan tenat.aku rasa memang tak dapat balik pagi tue sebab kerja banyak..then,,ayah call bagitau die balik malam tue ke kampung..

hari tue memang aku tak sedap hati..sampai lebih kurang pukul 9.45 mak aku cal tapi aku tak angkat sebab takut..kali kedua die kol baru aku angkat...memang berita yang menyedihkan dari mak aku..lagi menyedihkan bila aku dapat taw ayah tak sempat sampai ke hospital...sedih nya Tuhan saja lah yang taw..

esok pagi2 lagi aku dah bertolak dari penang dengan kakak makcik aku terus ke kampung.aku sampai rumah dalam pukul 10.15 pagi..time tue orang tengah kapan kan atok.syukur aku sempat peluk cium atok untuk kali terakhir...sebak bila tengok muka ayah..=(

bila duduk di rumah tue,,tengok harta2 arwah atok yang tinggal,,teringat semua kenangan dulu..sama2 la kita doakan agar arwah atok, Rahemah Binti Musa di tempatkan dalam kalangan orang yang beriman...Al-Fatihah~~

2 comments:

geemah said...

takziah sya...smoga rohnya dtempatkan dkalangan org2 yg beriman...amin..

Lyn Sery said...

takziah sya.
kau byk2 kan bersabar ye..