Friday, November 26, 2010

gejala cuti semester

yessss...!!!cuti cuti cuti...!!!majoriti budak budak U dah mula cuti kan...kepada yang baru nak exam tue good luck ok...huhu...disebabkan nak balik ke labuan untuk sebulan,,maka aku pun pergi la shopping bertemankan roomate aku...ke KOMTAR..huhu...badan penat duit lagi penat...


lepas je bersuka ria dengan roomate aku,,kitorang sampai hostel dah maghrib...mandi makan semua dulu..lepas tue bermula la sesi mengemas...nie la gejala student usm kalau cuti semester...mesti bilik kena kosong macam baru masuk...ulang sekali lagi..setiap sem yer...kalau korang 8 semester dekat sinni,,8 sem la korang kena kemas barang...huh..!

dengan tenaga yang tinggal suku nie kitorang gigih mengemas sampai pukul 10.30...dah gam semua kotak dan lekat pelekat stor dekat kotak...kitorang pun pergi tulis nama untuk letak barang dekat stor...untuk pengetahuan korang,,tiap kali cuti sem korang kena beli pelekat untuk letak barang di stor..satu kotak satu pelekat...satu pelekat seringgit...kotak besar tak di terima....tak ke kapitalis nama nya tue..cewahhh..!!=p

ok ok,,berbalik pada isu kotak tadi..kotak aku boleh tahan la besar nya..lepas kemas ada empat kotak semuanya...dua kotak besar dua kotak kecik..dua beg untuk balik labuan...ok,,itu untuk tiga semester di sini...bayangkan bakal menempuh tiga semester lagi...?double la kotak kotak aku nie...aku rasa nak sewa satu flight MAS Kargo hantar barang aku ke rumah...boleh tak..?haha..!!

kami mengemas tiga orang..lepas dah siap mengemas nak hantar ke stor kena pakai troli..hostel aku ada 10 tingkat..setiap tingkat ada 64 bilik...setiap bilik dua orang,,,so korang kira sendiri berapa orang untuk rebut satu troli...satu ye...!!satu jer..!!hampir bergaduh la jugak time nak rebut troli nie,,nasib baik tak tarik tarik rambut..huhu...!!

sakit pinggang wei angkat kotak berat berat..mak aku cakap orang perempuan tak elok angkat benda berat berat...tapi nak buat macam mana kalau hostel nie semua perempuan...cuba la buat satu bilik satu lelaki dan satu perempuan....hahaha...!!merepek.!!;p

nie la gambar gambar yang sempat aku snap masa mengemas dan masa angkat barang ke stor...layannnn~:p






segala bantal,,selimut,,alas kaki,,hanger,,selipar jepun semua kena masuk kotak...malam tido tak berbantal..sedih kan..huhu...






p/s : sakit pinggang,,sapa boleh tolong urut...aku upah tido dekat bilik aku sebulan...haha..

4 comments:

san said...

hhaha sya..sma la kta nie..mmpus kot slma 8 sem kna kemas cm 2.dats y aku kuar dri kolej,duk umh sewa-x pyh nk kemas2 cm 2 lg.nt ko request la 1 blk-1 laki n 1 girl..hahahha.ble buli agkt brg

Naisya...... said...

best nya duk umah sewa..aku nie masalah kewangan..x dpt duduk luar..lagi pun hostel macam kondominium dah..hehehe...x payah request,,aku bawak jak...ok ka..??haha

Naisardian Syah said...

waaa....gatal noh.....!!!!!!

Naisya...... said...

errrr,,saya maksudkan awak laaaaaaa....hehe..:p