Thursday, November 11, 2010

nak kurus..??

sapa rasa gemuk dan nak kurus sila angkat ibu jari kaki sekarang..hehehe...ada tips berguna untuk korang yang nak kurus...ehem,,macam aku..=D

jangan macam ne sudah..=)

senang je nak kurus ne,,korang pegi gaduh dengan boyfren/girlfren atau suami/isteri korang...sure korang kurus...gaduh la dalam sebulan ke..aku gerenti la korang dapat body macam minah dalam gambar tue...hahaha

next, pegi la ambik ape2 test yang ade kat malaysia ne..semester exam dekat universiti ke, driving test ke, blood test ke...ape2 yang ade perkataan test korang ambik...orang kata,,orang yang kata tau,, bukan aku...orang kata,,bila kita tension kita boleh kurus...ini peluang terbaik korang..hahaha....


ok ok,, aku serius dah ne..sebenarnya aku nak suggest beberapa produk yang boleh bagi korang kurus..aku pun guna benda alah ne...still dalam proses la..hasil nya nanti aku info..huhu..


ne nama nya teh orang kampung..harga lebih kurang RM18 sekotak..dalam satu kotak ade 30 uncang teh...cara nya senang je,,korang rendam teh ne dalam air panas lebih kurang sepuluh minit,, lepas tue minum..teh ne tak perlu tambah gula atau susu..rasanya jangan cakap la,,sah sah dah die tulis herba sana, memang pahit la...huhu...kalau nak tau benda ne berkesan atau tak,, lepas dua tiga jam perut korang akan rasa memulas dan korang akan buang air besar atau bahasa kasar nya berak.

 kira macam teh ne bertindak membuang bahan bahan yang tak perlu dalam badan korang..makin banyak korang makan makanan berlemak,, berminyak,, makin banyak la korang berak. ada oran yang minum teh ne sehari 6 kali ke toilet.banyak hasil dorang kan...hehe..cuba la...=p


ok, ne pulak losyen mustajab pati halia dari dunia herbs...waaa,,dah macam promoter,,boleh promote produk ne...ehem ehem,,dunia herbs,,sila ambik saya sebagai duta...=D

losyen ne korang cuma kena sapu dekat bahagian2 yang ada masalah je...contoh macam perut korang buncit kan,,sapu la kat perut...kalau selulit ke,,sapu la bahagian2 yang berkenaan...kira macam usaha tambahan la lepas minum teh orang kampung tadi kan...huhu...bila dah sapu tue,,korang akan rasa bahagian2 tue panas je.kira tindak balas yang bagus la tue..eceh.!=p

cuba la kepada sapa sapa yang rasa gemuk dan nak kurus tue...hehehe..=)






p/s : tulis entry sambil perut tengah memulas lepas minum teh...masuk ne dah tiga kali ke toilet....arrgghhh....!

5 comments:

geemah said...

ala sya...ak dah kurus;p....teda ka tips mo ilangkan kesedihan d hati?selain bunuh diri...huhu...

Naisya...... said...

owh...aku bukan pakar cinta...tapi xpa...utk sahabat..haha...napa gee.?dia curang dgn ko ka..hehe...

gee,,,ko kurus..????=p

Lyn Sery said...

sya kau mmg sesuai..
aku hrp ade org2 herba yg baca belog kau.
bole kau jd duta.kan.kan.

geemah said...

ak sedih pasal carry mark rendah la kak sya....hehehehhehehe...c dia x curang pun:D

kurus apa...;p

Naisya...... said...

cet,,,pikir masalah abg penang...hehehe....=p